Pentru noi, echipa EduMax, este o onoare si un privilegiu faptul ca suntem colaboratori British Council dar și o dovada clara a calității serviciilor noastre educaționale.

De ce a ales EduMax sa organizeze examene Cambridge cu British Council?

De ce recomandam candidaților sa aibă încredere în British Council?

Deoarece apreciem:                                        

  • Calitatea de excepție a oamenilor care lucrează pentru BC
  • Seriozitatea si rigoarea selecției colaboratorilor
  • Profesionalismul
  • Rigoarea cu care sunt respectate condițiile de organizare a examenelor
  • Deschiderea si disponibilitatea privind aspectele si condițiile locale legate de organizare si logistică
  • Flexibilitatea și respectul acordat tuturor propunerilor noastre
  • Contactul cu o cultura organizațională bazata pe valorile tradiționale ale societății britanice (ca un secret: rezonând cu aceste valori am învățat să ne reorganizăm activitatea)
  • Soluțiile prompte oferite situațiilor particulare apărute
  • Sistemul de incentives din programul Addvantage, și nu numai, care pe de o parte ne stimulează și pe de alta parte ne facilitează modul în care ne exprimăm aprecierea pentru colaboratorii noștri, profesori remarcabili.

 

Considerăm o oportunitate posibilitatea de a ”împrumuta” oricărei activități desfășurate în colaborarea cu British Council  o fărâmă din prestigiul acestei instituții cu o vechime si o tradiție de port drapel al culturii britanice unanim recunoscute pe toate continentele.

IELTS

download

Ce este examenul IELTS?

IELTS (the International English Language Testing System) este unul dintre cele mai bine recunoscute teste de limbă engleză ca limbă străină, de pe piața examenelor lingvistice.

Examenul este produs și administrat de IDP (Australia), Cambridge University și British Council (UK), fiind recunoscut de peste 9000 instituții de învățământ superior și de companii din întreaga lume. Vezi aici. http://takeielts.britishcouncil.org/choose-ielts/who-accepts-ielts

Acest examen este de 2 tipuri: IELTS Academic (cerut în special pentru studii universitare) și IELTS General (util mai ales pentru cei ce doresc să se angajeze în diverse companii).

Care este formatul examenului?

Ambele tipuri de examen  se compun din 4 părti: înțelegere dupa auz (listening), înțelegerea textului scris (reading), exprimare scrisă (writing) și exprimare orală (speaking). Părtile de listening și speaking sunt comune pentru cele 2 tipuri de examen, diferența existând doar la reading și writing.

Unde si când se poate susține examenul?

În Romania examenul se poate susține la British Council Bucuresti aproximativ din două în două săptămâni iar în alte locații din țară se poate susține mai rar, la datele stabilite, conform cu programările pe care le puteți găsi aici:

https://ielts.britishcouncil.org/romania?_ga=2.159256570.1342805689.1502181871-1669445998.1483721920

IELTS este un examen destul de flexibil și rapid, înscrierile se pot face cu 3-4 săptămâni înainte de data examenului, fie online pe site-ul de mai sus, fie la școala/organizația unde veți susține examenul, iar diploma sosește la aproximativ două săptămâni după susținerea examenului.

Durata și costul examenului

Toate părtile examenului se susțin în aceeași zi, partea scrisă având o durată de aproximativ 2 ore și 40 minute fără pauză si fiind urmată de programarea individuală la oral.

În anul 2017 prețul examenului este de 850 lei, iar diploma are o valabilitate de doi ani, de aceea este important să vă programați cu grijă momentul susținerii examenului.

Examenul se notează cu note până la 9, fiecare din note corespunzând unui nivel lingvistic CERF, conform cu aceasta grilă:cefr-ielts-300px

Iata si descrierea nivelelor corespunzatoare diverselor note ce pot fi obtinute:

ieltsscoring

Găsiți pe site-ul oficial al examenului, o serie de documente pdf, utile candidaților, pe care vă recomand să le citiți atent dacă v-ați înscris deja la examen sau intenționați să o faceti.

https://www.ielts.org/info-pages/contact-us

Pentru a vedea exact formatul examenului, deschideti acest link:

https://www.ielts.org/what-is-ielts/ielts-introduction

Examenele Cambridge sunt astăzi un subiect la modă, mai mult decât atât sunt o necesitate, mulți tineri făcând eforturi să obțină o certificare Cambridge pe care să a o adauge la CV. Cu toții am auzit despre ele, cu toții știm că sunt necesare, dar în afară de câțiva specialiști, majoritatea dintre noi nu putem spune prea multe lucruri precise despre aceste examene.

Să incercam deci să ne lămurim. „Examenele Cambridge” este un termen generic care se referă la atestatele de cunoaștere a limbii engleze la un anumit nivel, atestate ce se pot obține în urma susținerii unui examen. Aceste examene sunt oferite de Cambridge English, care la rândul sau face parte din Cambridge English Language Assessment, o ramură a organizației non-profit Cambridge Assessment de pe lângă prestigioasa Cambridge University.

Primul examen de limbă engleză a fost oferit de către Cambridge University în 1913, examen de nivel Proficiency. Examenul a avut 3 participanți care, în urma examenului de 12 ore, nu au reușit să obțină certificatul. Astăzi, după o sută de ani de experiență în administrarea examenelor de limbă engleză pentru vorbitori ne-nativi, Cambridge English operează in peste 130 de țări, are peste 4 milioane de candidati anual, care provin din peste 50 000 de centre de pregătire. Rețeaua extinsă de examinatori depășește 30000 de profesori in 2800 centre de testare din întreaga lume. Evident Cambridge English – până în 2013, purta numele de Cambridge ESOL – a reușit să devină practic lider mondial pe piața examenelor de limbă engleză deoarece departamentul de cercetare și testare lingvistică s-a dezvoltat foarte mult, în special după cel de al doilea Război Mondial și cu precădere după 1980, având, așa după cum arată și site-ul oficial: „cea mai mare echipă de cercetare dintre toţi furnizorii de evaluare a limbii engleze, inclusiv câţiva dintre cei mai importanţi experţi pe plan internaţional în domeniul evaluării lingvistice, dedicată dezvoltării şi controlului calităţii examenelor” (http://www.cambridgeenglish.org/ro/about-us/who-we-are/)

Cambridge English a înțeles să se concentreze pe calitatea examenelor, pe standardizarea examinării și evaluării, iar pentru administrarea efectivă a examenelor a încheiat un parteneriat cu British Council.  Practic, în toate țările examenul este administrat de British Council prin centre deschise și închise, dar și de alte instituții private.

Inainte de a vedea care sunt examenele Cambridge trebuie mai întâi să amintim ca in 2001 Comisia pentru limbi a Consiliului Europei a dat publicității nivelurile standardizate de cunoaștere a unei limbi străine- standardizare bine venită, care face munca profesorului de limbă străina ușor cuantificabilă și practic ajută toți actanții de pe piața limbilor străine „să vorbească aceeași limbă”. Aceste niveluri sunt: A1-A2-nivel începător, B1-B2, nivel mediu sau utilizator independent, C1-C2, nivel avansat.

Să ne întoarcem acum la examenele Cambridge pe care le putem ușor descrie cu ajutorul nivelurilor lingvistice:

Examenele de engleză generală sunt:

YLE = Young Learners English , pentru copii, nivel școală primară (A1-A2)

KET = Key English Test, nivel A2

PET = Preliminary English TEST, nivel B1

FCE = First Certificate in English, nivel B2

CAE= Certificate in Advanced English, nivel C1 (minimum necesar pentru studii academice în țările anglofone, recunoscut in Europa, Asia, Australia, și parțial în SUA și Canada)

CPE = Certificate of Proficiency in English, nivel C2

Toate aceste examene au o componentă scrisă care verifică înțelegerea textului scris, cunoștințele de gramatică și vocabular precum și înțelegerea după auz și producerea comunicării scrise; componenta orală verifică exprimarea orală a candidatului. Durata examenelor depinde de nivelul de limbă și variază între 1h 30 min și aproximativ 5 ore.

Există trei mari sesiuni pe an: martie, iunie, decembrie, dar și câteva sesiuni mai mici, ceea ce conferă mai multă flexibilitate examenului. Inscrierea se face cu 2-3 luni înainte de examen, rezultatele sunt afișate online la aproximativ 5-6 săptămâni după examen, iar diplomele ajung la candidați la 2-3 luni după susținerea examenului. Altfel spus, dacă dorești să obții o diplomă Cambridge, trebuie să iți programezi lucrul acesta cu mult timp înainte, astfel încât să te încadrezi în termenele stabilite.

Nu în ultimul rând trebuie spus că examenele Cambridge sunt deosebit de serioase, atât în ce privește conținutul lor cât și administrarea lor – altfel nici nu ar fi fost posibil să atingă recunoașterea și prestigiul de care se bucura azi în întreaga lume – și în consecință pregătirea pentru un astfel de examen trebuie abordată din timp, cu câțiva ani înainte și continuată sistematic sub îndrumarea unui specialist cu experiență. Pregătirea se face pe materiale speciale care abordează tematica și structura examenelor. Aceste materiale se găsesc fie pe site-ul oficial Cambridge English, fie la alte edituri specializate cum ar fi Pearson Longman, Oxford University Press, Collins, Mcmillan, Express Publihing, etc. Aceste materiale nu sunt doar pe hârtie, ci și în format digital și multe edituri, inclusiv Cambridge English au canale pe youtube unde postează materiale utile în pregătirea examenelor. Chiar pe paginile de Facebook ale acestor instituții se pot găsi materiale și informații utile candidaților. Nu în ultimul rând trebuie amintite aplicațiile pentru telefonul mobil care sunt produse cu participarea acestor edituri.

Examenele se susțin contra cost, iar costul diferă de la o țară la alta și de la un an la altul. Diplomele Cambridge au valabilitate nelimitată.

In Romania Ministerul Educației stipulează că diplomele YLE (Movers și Flyers) pot echivala examenul de limbă engleză pentru admiterea în clasa a V-a cu predare intensivă a limbii engleze, diplomele KET și PET pot echivala examenul de admitere în clasa a IX-a cu predare intensivă sau bilingvă iar diplomele PET, FCE, CAE, CPE pot echivala proba de limbă engleză a examenului de Bacalaureat.