Ceremonia de decernare a certificatelor Cambridge

Ceremonia anuala de decernare a certificatelor Cambridge obținute în urma examenelor din luna iunie , atât la centrul de examen CN ”Petru Rareș” cât și la centrul EduMax a avut loc pe 22 septembrie 2017

La centrul de examen CNPR au susținut examenul CAE (nivel C1) aproximativ 40 de candidați, toti elevi la CNPR. La EduMax au susținut examenele PET (nivel B1), FCE ( nivel B2), CAE (nivel C1) si CPE (nivel C2) aproximativ 130 candidați din județ și din afara lui.

În proporție de peste 95% acesti candidați au promovat examenele și vor putea folosi certificatele atât pentru a-și echivala examenele de competență lingvistică la admiterea în liceu la clase bilingve și intensive, cât și la Bacalaureat. Desigur, vor putea atașa diploma la CV-ul individual, dându-i astfel mai multă valoare. Diplomele peste nivel B2 asigură și posibilitatea de a face studii universitare în țări vorbitoare de limbă engleză, dar și în țări care oferă programe universitare în limba engleză, țări ca Danemarca, Olanda, Suedia, Norvegia, Finlanda, etc.

Aceste diplome sunt uși deschise către viitor, căci prin presitigiul și experiența câștigate în peste 100 de ani de existență, Cambridge Assesment English oferă astăzi cel mai bine cotat certificat de limbă engleză din lume, recunoscut de peste 20000 de instituții de pe 5 continente.

La festivitate au participat din partea ISJ Suceava, domnul inspector de limbi moderne, dr. Constantin Tiron, din partea British Council Romania, doamna profesoară Eleonora Olaru, din partea Colegiului National “Petru Rares” Suceava doamna profesoara Daniela Dungeanu, directoarea colegiului, profesori de limba engleză, elevi și părinți. Diplomele au fost înmânate în plen de către reprezentanta Consiliului Britanic, doamna Eeleonora Olaru.

 

Pe langa certificatele oferite elevilor, reprezentanta Consiliului Britanic a oferit centrului EduMax un trofeu venit din partea ambasadorului britanic in Romania, ca recunoaștere a faptului că EduMax este în momentul de față cel mai mare centru de examene Cambridge din Moldova. În cei 6 ani de când organizează examene Cambridge, în parteneriat cu British Council, EduMax a reușit să atingă aceasta performanță surclasând centre mult mai vechi, din orașe mai mari cu tradiție îndenlungată în educația românească. Prin seriozitate, muncă dedicată și profesionalism Centrul EduMax contribuie substanțial la dezvoltarea învățării limbii engleze în această zonă a țării.

About Dana Postolache

Profesor limba engleza, licenta UAIC, Masterat didactica predarii limbii engleza, USV, profesor CN"Petru Rares" Suceava, profesor SJS, Houston, Texas, Presedinte EduMax Suceava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation