IELTS

download

Ce este examenul IELTS?

IELTS (the International English Language Testing System) este unul dintre cele mai bine recunoscute teste de limbă engleză ca limbă străină, de pe piața examenelor lingvistice.

Examenul este produs și administrat de IDP (Australia), Cambridge University și British Council (UK), fiind recunoscut de peste 9000 instituții de învățământ superior și de companii din întreaga lume. Vezi aici. http://takeielts.britishcouncil.org/choose-ielts/who-accepts-ielts

Acest examen este de 2 tipuri: IELTS Academic (cerut în special pentru studii universitare) și IELTS General (util mai ales pentru cei ce doresc să se angajeze în diverse companii).

Care este formatul examenului?

Ambele tipuri de examen  se compun din 4 părti: înțelegere dupa auz (listening), înțelegerea textului scris (reading), exprimare scrisă (writing) și exprimare orală (speaking). Părtile de listening și speaking sunt comune pentru cele 2 tipuri de examen, diferența existând doar la reading și writing.

Unde si când se poate susține examenul?

În Romania examenul se poate susține la British Council Bucuresti aproximativ din două în două săptămâni iar în alte locații din țară se poate susține mai rar, la datele stabilite, conform cu programările pe care le puteți găsi aici:

https://ielts.britishcouncil.org/romania?_ga=2.159256570.1342805689.1502181871-1669445998.1483721920

IELTS este un examen destul de flexibil și rapid, înscrierile se pot face cu 3-4 săptămâni înainte de data examenului, fie online pe site-ul de mai sus, fie la școala/organizația unde veți susține examenul, iar diploma sosește la aproximativ două săptămâni după susținerea examenului.

Durata și costul examenului

Toate părtile examenului se susțin în aceeași zi, partea scrisă având o durată de aproximativ 2 ore și 40 minute fără pauză si fiind urmată de programarea individuală la oral.

În anul 2017 prețul examenului este de 850 lei, iar diploma are o valabilitate de doi ani, de aceea este important să vă programați cu grijă momentul susținerii examenului.

Examenul se notează cu note până la 9, fiecare din note corespunzând unui nivel lingvistic CERF, conform cu aceasta grilă:cefr-ielts-300px

Iata si descrierea nivelelor corespunzatoare diverselor note ce pot fi obtinute:

ieltsscoring

Găsiți pe site-ul oficial al examenului, o serie de documente pdf, utile candidaților, pe care vă recomand să le citiți atent dacă v-ați înscris deja la examen sau intenționați să o faceti.

https://www.ielts.org/info-pages/contact-us

Pentru a vedea exact formatul examenului, deschideti acest link:

https://www.ielts.org/what-is-ielts/ielts-introduction

About Dana Postolache

Profesor limba engleza, licenta UAIC, Masterat didactica predarii limbii engleza, USV, profesor CN"Petru Rares" Suceava, profesor SJS, Houston, Texas, Presedinte EduMax Suceava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation